Terug

Wat is er mis gegaan bij het wisselen van halogeen lampjes voor led?

Dirk

Ik heb een probleem met halogeen wisselen voor LED. De oude situatie was een plafond badkamer met 4 halogeen spotjes van 20watt per stuk en geen dimmer. Momenteel een plafond badkamer met lampjes gewisseld voor LED lampjes, 4 x 6watt en geen dimmer.

Mij maak je niet gek, eerst 1 lampje getest en branden dus de rest er ook in gedaan en testen maar na een halve seconde uit! Niet stuk maar uit, nog een keer geprobeerd en weer hetzelfde. Hoe kan dit? Ik heb totaal geen know how van elektra. Wat heb ik niet goed gedaan? Ik denk nog aan een trafo/driver dat die ertussen zit maar kan ik niet zien want dat zit tussen het plafond. Of zit het probleem ergens anders? 

Heb het net nog geprobeerd 3 led en 1 oude halogeen branden. Nu heb ik dus 3 keer een koud/wit kleur en 1 warm? Help. 


2 Antwoorden

Antwoord van Philipsen Elektrotechniek Almere

Bij de oorspronkelijke lampjes wordt er ca. 80 Watt gevraagd bij de nieuwe lampjes 24Watt. de elektronica begin pas te werken vanaf ca 30Watt. oplossing: nieuwe elektronische transformator plaatsen die begint vanaf minimaal 3 Watt.


Antwoord van Dirk

Hoi, heel erg bedankt, gisteren was ik die in het toilet aan het wisselen, eerst de nieuwe wel branden, en later op de avond uit, alleen bij het inschakkelen ff een halve seconde aan, dus daar het zelfde probleem dus, STROOM IK ZAL HET NOOIT BEGRIJPEN, Dankjewel voor je info, ik kom vast nog een keer "langs" mvrg Dirk