Terug

Stroomdraden wasmachine aansluiten op trekschakelaar

Maartje

De fase- en de nuldraad (en ook de aarde) van de wasmachine heb ik vastgezet in de trekschakelaar. Probleem: wasmachine gaat niet aan (deze doet het wel na aansluiting op een stekker), lampje van de trekschakelaar brand wel normaal na inschakelen.

 

Nu lijkt het probleem te zitten in de flexibelheid van de twee draden (fase en nul) van de wasmachine. In de trekschakelaar zitten twee gaatjes, een voor de fase- en een voor de nuldraad, die bedoeld zijn om een massief stuk draad in te steken (en dan geeft het een klikje als het vastzit).

 

Nu heb ik als oplossing een tussenstukje, waarbij je aan de ene kant een draad van de machine vastzet en aan de andere kant een klein stukje massief draad plaatst om deze vervolgens vast te klikken in de trekschakelaar.

 

Deze oplossing vind ik nogal omslachtig en gevoeliger voor brandgevaar (in het wasmachineboekje wordt bijvoorbeeld afgeraden met een verlengsnoer te werken in verband met dit gevaar).

 

Is er een andere, betere oplossing voor mijn probleem? Is het bijvoorbeeld mogelijk de trekschakelaar (ik vermoed dat deze in 1986 geplaats is in de badkamer) verder uit elkaar te halen, om vervolgens de draden van de wasmachine er in vast te zetten?

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Maartje


1 Antwoord

Antwoord van Elsenga Installatietechniek B.V.

Er bestaan aderhulsjes die je kan kopen in de doehetzelfwinkel. die moet je dan wel met een juiste tang aanknijpen.