Terug

Stoppen slaan door

Anne

Goedendag,

Ik heb een 2e hands magnetron die het gewoon doet, maar als ik de ovenfunctie aanzet slaan in heel het pand (ook bij de bovenburen) de stoppen door. En als ik hem in het stopcontact doe waar de stekker inzat, slaan direct de stoppen door. Ligt dit aan de magnetron? Of is er iets anders aan de hand?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Anne,

 

Dit kan diverse oorzaken hebben. Het is ten eerste van belang om te weten wat er precies "doorslaat" ?! Zijn het de stoppen (de zekeringen zeg maar) of een automaat (het schakelaartje gaat naar beneden) of is het de aardlekschakelaar? 

Als het de automaat of een zekering is kan het zijn dat die bepaalde groep overbelast is, dwz dat er teveel apparaten tegelijk aan staan en daardoor de groep uitgaat, dat is voor je eigen veiligheid. Als de aardlekschakelaar uitgaat kan het zijn of dat de magnetron kapot is ( er lekt waarschijnlijk dan wat spanning via aarde weg) of dat de aardlekschakelaar erg gevoelig reageert.

Probeer de magnetron eens in een andere ruimte waarvan je zeker weet dat het een andere groep is. Bv van de wasmachine of droger. Kijk eens achter op de magnetron, daar staat hoeveel watt deze is. Om een groep veilig te gebruiken moet je uitgaan van ongeveer maximaal 2500 watt per groep van 16 A.

 

Ik hoop dat je eruit komt, succes

 

 

Mvgr,

René Knevel

Technihome.nl