Terug

Problemen elektrisch circuit?

Frank

Hallo,

 

Ik heb in mijn huis (opgeleverd in 2000) een aantal eigenaardigheden die mogelijk aan elkaar gerelateerd zijn:

- de combimagnetron-oven (Whirlpool) geeft kortsluiting. Een reparateur van het merk waar de oven van is heeft hier naar gekeken, maar hij kon niets 'vreemds' vinden. Toen de monteur de oven weer aanzette (volgens mij heeft hij wel iets schoongemaakt), deed de oven het weer. Nu, ruim een half jaar later, heeft de oven weer kortsluiting gegeven. Nog geen melding van gemaakt bij Whirlpool.

- de tl-buis boven het aanrechtblok knippert, ook als de verlichting is uitgeschakeld.

- een lamp met dimmer knippert soms als de lamp (met een schuifschakelaar) is uitgeschakeld.

- ik het een digitale (TV/Radio)ontvanger. Bij een aantal TV-zenders geeft deze ontvanger de melding 'geen signaal gevonden' zodra de koelkast of diepvries (1 van de 2, weet niet welke) 'afslaat'. Na een paar seconden is het signaal weer hersteld (piekspanning?)

- heel zelden geeft de keramische kookplaat spontaan een signaal alsof hij uitgezet wordt, terwijl hij al uit staat.

 

Zijn dit allemaal op zichzelf staande bevindingen, of zit er iets structureel niet goed?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Frank,

Hoogstwaarschijnlijk zit hier inderdaad iets structureels niet goed.

De combimagnetron zou ik zeker een melding van maken bij whirlpool en als het probleem weer terug komt een nieuwe opeisen. Deze kan de oorzaak zijn van sommige andere gevolgen in de keuken (ligt aan de installatie)

Als het een lamp is die je naar je buren kunt brengen probeer hem daar eens uit. Zo sluit je tenminste uit dat het aan de lamp ligt.

Ik ga er van uit dat het structureel niet helemaal in orde zit en hoogstwaarschijnlijk piekspanningen hebt waardoor hij even teveel stroom doorlaat.

MVG

RW Elektro