Terug

Overbelasting stekkerdoos?

Danielle

Hallo,

 

Ik heb een vraag over aantal stopcontacten icm het aansluiten van apparatuur. Ik denk dat ik teveel apparaten heb aangesloten en weet niet of dit geschikt is voor mijn stekkerdozen en of het misschien een optie is om duurdere stekkerdozen te gebruiken. Ik heb op mijn slaapkamer 3 vaste contacdozen (2 met 1 stopcontact, 1 met 2 stopcontacten). 

 

Stopcontact 1: heb ik een verlengsnoer aangesloten voor tv, stereo en wekkerradio.

Stopcontact 2: rechtstreeks een lamp aangelsoten

 

Wat ik niet weet is of het derde sotpcontact overbelast wordt. Het gaat om een stopcontact waar twee stekkers in kunnen. In het ene contact zit de adapter van mijn laptop, een verlengdoos heb ik aangesloten op het andere contact voor een kacheltje (2000 Watt) en een luchtontvochtiger ( volgens mij 360 Watt). Ik heb twijfels of deze laatste twee wel kunnen worden aangesloten op een simpel verlengsnoer. Het snoer van het kacheltje wordt vaak warm en dit voel je dan ook aan de stekkerdoos. Vaak staat het ene aparaat uit terwijl het andere in werking is maar het komt ook vaak voor dat beide apparaten, zowel ontvochtiger als kacheltje werkzaam zijn. Ik heb het idee dat dit verlengsnoer niet zo veilig is voor beide apparaten? heeft iemand misschien een idee of dit zo kan zijn? Ik zit er over te denken om in ieder geval een duurde stekkerdoos te kopen van het merk Belkin.

 

 

Ik hoor het graag...

 

Alvast vriendelijk bedankt.

 

 

Groet, Danielle

 


1 Antwoord

Antwoord van R. van Dalen Elektrotechniek BV

 

Beste Danielle,

 

Een kachel nooit op een verlengsnoer aansluiten alleen op een contactdoos in de wand. Door gebruik van een stekkerdoos op een apparaat zoals kachels e.d. is de kans op overbelasing ( waardoor brand) groot.

 

Ook duudrdere stekerdozen zijn niet geschikt voor verwarming e.d.

 

Peter de Visser

 

R. vanb Dalen Elektrotechniek BV