Terug

Moet voor 5100w appartaat een nieuwe leiding uit de meterkast worden aangelegd of kan via een bestaande electrabuis worden gegaan?

Beste electriciens,

 

In een nog te plaatsen keuken zit een apparaat wat 5100w gaat verbruiken. Hiervoor is een speciale electra-aansluiting nodig. Ik heb horen roepen 'krachtstroom' maar denk dat er 2 fasen nodig zijn en een speciale contactdoos (perilex?). Moet hiervoor een nieuwe leiding uit de meterkast worden aangelegd of kan via een bestaande electrabuis worden gegaan? Als vanuit de meterkast, wat zijn de werkzaamheden die moeten gebeuren (bv. groep in meterkast erbij maken, etc)? En wat zijn de geschatte kosten die hierbij komen kijken?

 

Alvast bedankt voor uw antwoord.

 

Groeten, Ronald


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Ronald,

Afhankelijk van het vermogen dat je nu afneemt moet er gekeken worden of de door jouw gewenste uitbreiding geen problemen geeft met je hoodzekering.

 

Het alleen uitbreiden van de groep er vanuit gaande dat er al een lege buisleiding aanwezig is kost Euro 450,-

 

Met vriendelijke groet,

Elektrotechniek Boermans BV

0206142801

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Ronald,

 

Het apparaat waar u over praat is waarschijnlijk een kookplaat. het is gebruikelijk hiervoor een fornuisgroep aan te leggen, dit kan via de bestaande pvc buis, u moet alleen een speciale fornuisgroep in de groepenkast plaatsen en een perilex aansluiting in de keuken. Dit is vrij eenvoudig te doen. Ik kan dit voor € 300,- (incl Btw) voor u in orde maken (binnen een straal van 100km).

 

mvgr,

René Knevel