Terug

Kunt u mijn vragen over de combimagnetron beantwoorden?

Suzan Pluim Mentz

Sinds december 2010 woon ik in een nieuwbouwwoning aan Teldershof 42 te Amsterdam. Er is door mij een nieuwe keuken gekocht, en die is geïnstalleerd door de keukenboer die onderdeel was van het bouwproject. Eén van de keukenapparaten die ik gekocht heb is een combi- magnetron. Op oudejaarsnacht wilde ik die combi- magnetron gebruiken op de maximum sterkte, 1000 watt - maar na 2 seconden viel het ding dood. Geen licht/klok in de display... 2 dagen later bleek ook de afzuigkap niet te werken. De keukenboer gebeld op 3 januari, en daar werd me gezegd eerst te kijken of het geen stop was die doorgeslagen was... Alle stoppen in de nieuwe stoppenkast stonden op 1, behalve de "reserve"groep.... Toen ik die op 1 zette deden de afzuifkap en magnetron het weer...

 

En nu mijn vragen...

 

Kan het ijn dat die stop te "licht" is voor het maximum vermogen van mijn combimagnetron? Zo ja, wat is dan de max waarop ik mijn combi kan gebruiken zonder dat de stoppen doorslaan? Is er een manier om de stop "op te waarderen"? Waar moet ik op letten om doorslaan in de toekomst te voorkomen? Is het normaal dat er twee keukenapparten op de "reserve" groep staan aangesloten?

 

Bij wie moet ik zijn om doorslaan in de toekomst te voorkomen? Of was dit een "toevallig" doorslaan? (Daar geloof ik eerlijk gezegd niet in).


1 Antwoord

Antwoord van Zeemanelektro.nl B.V.

Geachte mevrouw Pluim Mentz.

 

Zoals u aangeeft zijn alleen de magnetron en de afzuigkap op de (reserve) eindgroep aangesloten, dit kan niet de overbelasting zijn waardoor de installatieautomaat is uitgeschakeld. Omdat het nieuwe apparatuur is is de kans klein op een sluiting, du ik vermoed dat er nog een apparaat op deze moet zijn aangesloten. Dat de groep nog de naam reserve heeft is alleen voor de administratie, u kunt dit zelf veranderen naar waar de groep daadwerkelijk voor gebruikt wordt.

 

Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd, indien u nog vragen heeft dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Tel: 0591-858156 Mob: 06-15886432 Met vriendelijke groet Sietse Zeeman