Terug

Kan een defecte schakelaar na kortsluiting nog wel werken, maar niet meer schakelen?

Zus

Na een kortsluiting (vanwege het kapot slaan van een lamp), schakelde 1 schakelaar van de hotelschakeling niet meer en die is nu vervangen en dit werkt weer. De vervangen (wissel)schakelaar, is de schakeling naar de lamp en hier kwamen dus 3 zwarte draden op uit. Maar er stond op van de 3 zwarte draden, stroom! De zwarte draad naar de lamp is aangesloten op P en de zwarte (stroom)draden zijn op de andere polen geplaatsd en het werkt weer, maar ik had verwacht dat de stroom tussen de schakelaars zou wisselen tussen de zwarte draden en niet dat er op alle twee stroom zou staan?!

 

Betekend dit dat de nóg niet vervangen (wissel)schakelaar -van de hotelschakeling- óók kapot is? Hoort er niet stroom op één van de twee zwarte draden te staan, die tussen de schakelaars bevinden? Betekend dit dat deze dus óók kapot is? Is dat trouwens normaal bij een hotelschakeling, dat je ze alle twee moet vervangen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

als een schakelaar is vvast gebakken naar sluiting dat kan dus kapot, je heb met een spanning zoekker gemeten dan kan je inductie spanning meten ,normaal heb je op een draad spanning en deat wisseld als je de schakelaar om zet.