Terug

Hoeveel vermogen moet de netwerkbeheerder leveren?

AT

Na meting blijkt dat wij vaak maar 198 volt of 204 volt ontvangen. Er gaan bij ons veel lampen stuk, een oven en broodrooster tegelijk aanzetten lukt vaak niet en de stoppen vliegen er vaak uit.

Wij schijnen aan het eind van een traject te zitten?! Kan dit en kan dit de oorzaak zijn van onze stroomproblemen?


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ons net is een 230/400V 3 fase net,waar van 230V tussen fase en nul, en 400V tussen de fases, als na meting maar 198 of 204V tussen fase en nul wordt gemeten is dat wel wat laag voor een goede werking van de aparatuur en de lampen.Een oven en een broodrooster tegelijk aanzetten als ze op de zelfde groep zitten kan fout gaan.Het vermogen van de oven is ongeveer 3200W en een broodrooster 1500W bij elkaar opgeteld

ongeveer 4700W,en per groep bij 16A zekering 3680W max.Aan het eind van een traject zitten kan problemen geven,als er industrie of anderen groot verbruikers zitten en net vervuilers zijn.Maar dat kan alleen door meting

worden vastgesteld,is kostbaar.


Antwoord van AT

Dank u. Meting is heel duur idd. Dat heb ik weleens nagevraagd. Alleen is het niet zo dat de netwerkbeheerder eigenlijk zo'n meting uit zou moeten voeren? Zij leveren te laag.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het kan zo zijn als er een meting gedaan wordt,en de fout zit bij de netwerkbeheerder dan betaald de netwerkbeheerder de kosten, en als er geen fout is dan liggen de kosten bij u.Maar dat moet u met de netwerkbeheerder afspreken.