Terug

Help! Spanningsveld in de woonkamer

R. de Groot

Wij hebben sinds 2 maanden last van een soort spanningsveld in de woonkamer. Het is moeilijk uit te leggen maar het voelt alsof je continu onder een soort van zwakstroom staat. Het doet geen pijn maar het is een hinderlijk gevoel. Na verloop van tijd hoor je ook een soort van monotome piep op een hoge frequentie. In het begin dacht ik dat het tussen mijn oren zat maar diverse mensen voelen het. 

 

Ik heb het stroom al een aantal keer eraf gehaald maar het gevoel blijft. Tevens al een aantal apparaten vervangen waarvan ik dacht dat die dat spanningsveld zouden kunnen veroorzaken. Niets hielp tot nu toe. Ook heb ik mensen laten komen voor de stoppenkast, in de hoop dat daar wat mee was, helaas ook niet. Wel lag er onder mijn huis een oude telefoonkabel van de kpn waar, nadat ik had gevoeld, wel degelijk spanning op stond. Ook was deze warm. Kpn heeft deze nu uitgeschakeld maar het spannings gevoel is er nog steeds. Het gekke is dat het het ergst is in de woonkamer, op zolder is het een stuk minder. Mijn buren aan beide zijde hebben er geen last van dus moet het bij ons vandaan komen. Mijn vrouw is lichtelijk ten eind raad. Slapen doen we bijna niet.

 

Wie o wie heeft een suggestie? of weet misschien het antwoord?


2 Antwoorden

Antwoord van THT Elektrotechniek B.V.

Wellicht dat de oorzaak gezocht moet worden bij een defecte toonfrequentontvanger van het nutsbedrijf, deze zorgt voor het omschakelen van de dubbeltariefmeters van hoog naar laagtarief! (zomaar een suggestie, maar meten is weten)

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

 

Zit er een fysio praktijk vlak in de buurt,die veel met hoogfrequent apparatuur werkt.

En zijn praktijk is gestart in een gewoon woonhuis.( En in de buurt is, aan de overkant,1 of 2 huizen veder ).

 

E.T.I.B.H. Bloemzaad.

Oegstgeest.