Terug

Gasontladingslampen

ben schipper

Hallo,

 

Ik heb een probleem waar ik niet uit kom.

 

Ik heb bij onze voetbalvereniging lampen geplaatst met aan de onderzijde van de mast een kast met voorschakelautomaat met daar achter een apparaatje waar ik de juiste werking niet van weet (het lijkt erop dat het een soort aanjager is ofzo) en een condensator.

 

Nou wil het feit dat ik er vier heb geplaatst, drie die het goed doen maar 1 die gaat 15 minuten aan en dan gaat hij voor 10 minuten uit en daarna vanzelf weer aan.

 

Ik heb de kast met alle apparaten uitgewisseld voor een andere reserve kast en die bleef met testen 60 minuten branden, dus ik dacht dat dat het probleem was. Maar diezelfde avond hadden we een wedstrijd en toen ging hij hetzelfde doen als die vorige kast.

 

Nou heb ik hem nagemeten en normaal heb ik over alle twee de aders die omhoog gaan 230 volt, maar als hij uit gaat dan heb ik maar op 1 ader 230 volt en op de andere niet. De lamp daarentegen zie ik wel aan 1 kant opstarten, maar omdat hij maar 1x 230 volt krijgt start hij niet op, na 10a15 minuten doet hij het weer en start hij weer op.

 

Ik wil graag weten wat ik hier aan kan doen.

 

Er zitten geen regelknoppen in de kast dus daar kan het niet aan liggen.

 

mvg

Ben Schipper


1 Antwoord

Antwoord van van Ginderen bv Elektrotechnisch Installatie en Beveiligingsbedrijf

Ben

 

als ik jou was zou ik de lamp gaan vernieuwen en je zal zien dat het probleem opgelost is