Terug

Elektriciteitsleiding onder houten vloer

Olaf Colenbrander

In mijn nieuwe huis ligt een marmeren vloer met vloerverwarming, hierop gaan we een nieuwe houten vloer leggen (neem aan met eerst een laagje isolatie/dempingsmateriaal). In de keuken heb ik stroom nodig op een aparte groep die nog moeten worden aangelegd. Mag ik vanuit de meterkast over de marmeren vloer op de grond een pvc leiding leggen naar de keuken (wellicht dat ik de onderkant van de planken moet frezen) en deze dus afdekken met de nieuwe houten vloer?

 

Zo niet. Hoe krijg ik dan deze stroom in de keuken zonder de muren te moeten breken of lelijke leidingen in het zicht te hebben.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Indien er een kruipruimte onder Uw woning is adviseer ik U een kabel (grijs 3x2,5 qmm)vanaf meterkast via de kruipruimte naar de keuken te leggen.

Een buis op de marmeren vloer lijkt me niet zo handig i.v.m. de warmte van de vloer en het te diep moeten inzagen van de nieuwe houten vloer.

 

Indien de kabel onder de vloer geen optie is adviseer ik U een kabel op de marmeren vloer te installeren van het type YMVKmb 3x2,5 deze is goed geisoleerd en kan wat hogere temperaturen verdragen wat de isolatieweerstand ten goede komt.