Terug

Doorlussen inbouwspots

van dijk

Ik heb een set van 3 inbouwspots gekocht. Deze zijn echter nog los van elkaar. Uit alle drie de spots komen een blauwe en een bruine draad met daaraan een kroonsteentje. 1 kan ik aansluiten op het lichtpunt, maar hoe verbind ik de andere 2, oftewel: hoe lus ik door? (met welke kleur draad, niet inbegrepen, en hoe lopen deze?) Heeft iemand een fatsoenlijke beschrijving met evt. tekening? Uit de beschrijving die bij de spots zit, kom ik niet.

Mvg, een beginnend klusser met gezond verstand.


1 Antwoord

Antwoord van Buitenhuis Elektrotechniek

Beste van Dijk,

 

Eerst is het belangrijk te weten of de spot die je gekocht hebt 230volt of 12volt spots zijn.

Als je 230volt spot hebt gekocht kan je de bruine draden en blauwe draden met een kroonsteen en een snoer verlengen tot de juiste maat. Je kan de bruine draden met elkaar verbinden net als de blauwe. Bij het lichtpunt zit een blauwe draad aan een kroonsteen en een zwarte draad aan een kroonsteen. De zwarte draad verbind j met de bruine draden (al dan niet verlengd) dit zelfde doe je met de blauwe draden. De zwarte draad zou moeten betekenen dat deze vanaf de schakelaar komt en je hier wel of een spanning op kan zetten.

 

Als je 12volt spots hebt gekocht moet er een transformator tussen worden gezet. (tussen de draden van de spots en vanuit het lichtpunt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Buitenhuis Elektrotechniek

Vlaardingen