Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Terug

Computer werkt niet op één groep

Geenen

28-12-2010 | 09:20

Onlangs ben ik verhuisd en heb daarbij computer meegenomen. Na een aantal weken klussen toch mijn pc maar eens aansluiten. Wat blijkt, lukt niet. Zodra ik de powerknop indruk start de boel op en klapt er meteen weer uit. Dus ik, o jee...die heeft de verhuizing niet overleeft. Dus ik ga de gebruikelijke procedures volgen opzoek naar het probleem. Randapparatuur ontkoppeld, interne componenten ontkoppeld, andere componenenten (psu, ram, graka), CMOS gecleared, batterijtje eruit...niets. Tenslotte het moederbord uit de kast gehaald. Enkel moederbord nog met de voeding eraan...niet werken...zelfde probleem.

 

Ook intensief zoeken op internet bood geen soelaas en ik had de hoop al opgegeven..opzoek op marktplaats naar een nieuw moederbord (en processor). Toen ik gister thuis kwam van mijn werk, toch nog maar even internet op om verder te zoeken..totdat ik op internet een mogelijke oplossing vond.

quote: I remember facing the same problem but i found out the problem is related to electricity(not stable).Have u try to use automatic voltage regulator
plus ups? quote: You may have a low voltage issue
in your house. If there are other appliances running on the same circuit.

Dus ik dacht...o jee.. Ik naar beneden met mijn moederbord en voeding onder de arm. De boel aangesloten in de keuken. Ja hoor, draaien.

 

Enerzijds natuurlijk blij dat er niets echt stuk was, anderzijds moet ik de hele bende weer in elkaar gaan zetten.

Mijn vraag aan jullie is nu: Wat zijn de ervaringen met dit soort problemen? Wat doe ik eraan? Is het enkel zo (zoals in de reactie) dat er te veel apparaten op de groep zijn aangesloten?

 

Ik heb inmiddels ook al de wandcontactdozen van de werkende en niet-werkende groep gemeten met een multimeter. Deze komen beiden stabiel op 220V. 

 

Belangrijke informatie is wellicht ook:

Wat ik wel weet is dat, voor dat de pc was aangesloten, de groep zoiezo wel eens uitviel, na onderzoek bleek dit aan de tuinverlichting (paaltjes) te liggen. Waarschijnlijk door de sneeuw. Als we die niet aanzetten dan gebeurt er niets, daar moet ik nog naar kijken in het voorjaar.

Wat ik wel vreemd vind is dat dit een grote groep is waar zelfs de wasmachine, droger en ketel op zolder op zitten en beneden een stuk bijkeuken en de tuinverlichting zoals ik al benoemde.

 


  

Deze vraag heeft nog geen antwoord