Terug

Brom in groepenkast

Patrick

Er is een behoorlijke brom in de groepenkast op het moment dat de autolader aan gaat. 
het betreft een 16A ceeform afgezekerd met een 16A C automaat 3fase (Zowel lader als auto staat ingesteld op 3x16a met een Max van 10,5kw).


alles in de groepenkast al vervangen bedrading, diverse soorten automaten (ook verschillende merken zoals hager eaton Abb 16c 20c 25c)ook alleen 1 installatie automaat rechtstreeks aangesloten op de meter  

Daarna nieuwe lader geprobeerd van Tesla en Easee. Maar het brommen blijft. Hierna de lader van de vorkheftruck geprobeerd en hierop bromt hij ook als een waanzinnige  (rest van de installatie is afgekoppeld) dit om alles uit te sluiten.

spanning is rond de 222 tussen fase en nul en 384/385 tussen de fases. stromen gemeten,deze is met autolader rond de 15,8 per fase alle drie gelijk en bij de vorkheftruck is dat rond de 9,8 op alle drie de fases  

Liander ingeschakeld deze heeft drie hoofd zekeringen vervangen en bedrading nagekeken en gecontroleerd of deze goed vast zit maar de brom blijft. 

Alle aansluitingen zijn echt goed nagekeken of deze goed vast zitten  dit is echt het probleem niet.

diameter bedrading van meter naar hoofdschakelaar is 10 mm2  na hoofdschakelaar alles 6mm2  en na de automaat is dat 2,5mm2.

de lengte van de leiding van de groepenkast naar de lader is 2 meter. 

weet iemand wat er nog meer een oorzaak/oplossing kan zijn voor dit probleem?


Deze vraag heeft nog geen antwoord